Rumoer over botte brief van gemeente

Ondernemers in de binnenstad hebben verontwaardigd gereageerd op een brief van de gemeente. Daarin staat dat zij hun terrassen moeten verwijderen als de kermis in de stad is.

Volgens de gemeente mogen horecagelegenheden hun terras niet uitstallen wegens veiligheidsoverwegingen. Enkele ondernemers spreken schande van de eis. Max van Dijk, van Lunchroom Van Orsouw: ‘Waanzin’. Volgens Hendrik Karabagias van Las Rosas laten de ondernemers het er niet bij zitten. ‘Melkmarkt gaat gezamenlijk in verweer tegen dit disrespect voor je eigen ondernemers en gasten’, zegt hij op Twitter.

[advpoll id=”30″ title=”Poll” width=”250″]

De gemeente heeft inmiddels gereageerd op de commotie. ‘In de algemene afspraken rond terrassen is al opgenomen dat voor evenementen als de kermis maatwerk nodig is. Daar hebben de ondernemers ook mee ingestemd. Dat maatwerk houdt in dat voor de opbouw van de kermis vanuit praktisch en veiligheidsoogpunt ruimte moet zijn. En er een zo kort mogelijke periode voor terrassen, zowel uitgezet als gestald, even geen plek is.’

Foto: Facebook In de Buurt
Foto: Facebook In de Buurt
Back to top button