Rutte: ‘Groot deel Nederlandse bevolking zal besmet raken’

Premier Mark Rutte heeft vandaag het land toegesproken via de nationale televisie. Volgens de premier zullen de meeste mensen in Nederland het coronavirus oplopen. Het beleid dat nu gevoerd wordt zal bestaan om zogenoemde groepsimmuniteit op te bouwen.

‘Ik heb geen gemakkelijke boodschap voor u’, vertelde de premier vanavond. ‘Het virus is onder ons en zal onder ons blijven. Er is geen uitweg uit deze situatie. Een groot deel van de Nederlandse bevolking zal met het virus besmet raken. Dat is wat de deskundigen ons nu vertellen.’ Volgens de premier is het nu van belang om gecontroleerd groepsimmuniteit op te bouwen.
‘Met groepsimmuniteit bouw je een beschermende muur om je heen. Dat kan maanden of langer duren om die immuniteit te krijgen.’ Grootste prioriteit is nu om besmetting controleerbaar te maken, waardoor het zorgsysteem niet overbelast wordt. Daardoor kunnen mensen die hulp nodig hebben in de ziekenhuizen die ook krijgen.
Ook benadrukte Rutte dat hij ondernemers zal helpen. ‘ We zullen onze ogen niet sluiten voor de economische gevolgen. Ondernemers staan met de rug tegen de muur. Het kabinet zal doen wat nodig is om u te steunen. We zetten alles op alles. We laten u niet in de steek.’

Back to top button