Ruzie, een knal en weer auto’s in de brand in Zwolle-Zuid

In Zwolle zijn in de nacht van donderdag op vrijdag wederom twee auto’s uitgebrand. De brandweer werd kort voor middernacht gealarmeerd voor de brand op de parkeerplaats voor een appartementencomplex aan de Staatssecretarislaan in Zwolle-Zuid. Een dag eerder brandde er ook al een voertuig uit in Zuid.

Ter plaatse aangekomen was er sprake van een felle brand: de auto waar de brand bij was begonnen, stond dermate fel in brand, dat de ernaast geparkeerde auto ook ten prooi viel aan de vlammen. Bovendien was er sprake van een vloeistofbrand. Brandende brandstof wist zich via een goot richting de put te verspreiden en bedreigde meerdere geparkeerde auto’s.

(tekst loopt door onder foto’s)

Foto: Stefan Verkerk
Foto: Stefan Verkerk
Foto: Stefan Verkerk

Buurtbewoners lieten weten dat er kort voor de autobrand sprake zou zijn geweest van een ruzie op straat. Ze hoorden vervolgens een doffe knal, waarna de auto in brand stond. Opvallend detail is dat in januari 2020 en in mei 2019 ook al auto’s in brand zijn gestoken op deze parkeerplaats.

De politie liet ter plaatse weten dat ze de brand in de ochtenduren gaan onderzoeken. De politie was op locatie al op zoek naar getuigen en naar woningen met camera’s. Mensen die in de wijk camerabeelden hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie.

(tekst loopt door onder foto’s)

Foto: Stefan Verkerk
Foto: Stefan Verkerk

Het is de tweede nacht dat er een auto is uitgebrand in Zwolle. In de nacht van woensdag op donderdag brandde er aan de Van Hogendorpware ook een auto uit. Vorige week woensdagnacht waren er ook al twee autobranden in Zwolle. In het opsporingsprogramma Onder de Loep bij RTV Oost is donderdagavond aandacht geweest voor deze autobranden, omdat daar (ook) sprake was van brandstichting. In nog geen twee weken tijd zijn er nu 4 autobranden geweest in de nachtelijke uren in Zwolle, waar in totaal 6 voertuigen ten prooi zijn gevallen aan de vlammen.

Back to top button