woensdag , 27 september 2023
Archiefbeeld. Foto: Frank van Hienen

Samenscholingsverbod voor PEC Zwolle-fans in binnenstad

Burgemeester Peter Snijders heeft vandaag (zaterdag) aangekondigd nog meer maatregelen te nemen om de veiligheid voor en tijdens de wedstrijd van PEC Zwolle-Go Ahead Eagles (zondag) te garanderen. Zo is besloten om een voorgenomen ‘Walk to the Stadium’ niet toe te staan en geldt er een samenscholingsverbod in het centrum.

Die maatregelen volgen op eerdere strenge veiligheidseisen.’Helaas is dit nodig vanwege het gedrag van een aantal individuen en het feit dat gemaakte afspraken niet zijn nagekomen. Bijvoorbeeld het afsteken van vuurwerk, het beklimmen van hekken tijdens de wedstrijd en vervelende teksten op spandoeken’, stelt de gemeente Zwolle in een persverklaring.

Walk to the Stadium
Aanvullend op de maatregelen die al eerder bekend waren is vandaag ook besloten om een voorgenomen ‘Walk to the Stadium’ niet toe te staan. ‘Nadat hierover signalen binnenkwamen is geprobeerd om in contact te komen met de organisatie om te overleggen en afspraken te maken over het verloop, ook gezien de eerdere ervaringen met deze tochten. Dat is helaas niet gelukt en daarom is besloten dat de tocht niet door kan gaan. En om te voorkomen dat groepen voetbalaanhangers zich zondagochtend alsnog gaan ophouden in de binnenstad voorafgaand de wedstrijd, is besloten om het bestaande samenscholingsverbod uit de APV te handhaven. De politie zal hier morgenochtend ook op toezien. Verder kunnen als het noodzakelijk is ook noodbevoegdheden worden ingezet’, zegt de Zwolse burgemeester Peter Snijders.