zaterdag , 24 februari 2024

Mustafa Saymak door goalsandmore

Saymak, Drost en Lukoki bij Jong Oranje

Na de uitwedstrijd tegen NAC Breda op zondag 31 augustus, vindt er een internationale speelweek plaats. Waar PEC Zwolle tot voor kort amper internationals voorbracht, is het dit seizoen een ware optelsom van spelers die voor hun land mogen uitkomen. Hieronder zie je het overzicht.

Mustafa Saymak, Jesper Drost en Jody Lukoki

Drie spelers van PEC Zwolle zitten in de voorlopige selectie van Jong Oranje. Mustafa Saymak, Jesper Drost en Jody Lukoki zijn door KNVB-coach Adrie Koster opgenomen in de voorselectie. Donderdag 4 september speelt Jong Oranje tegen Georgië in de Adelaarshorst in Deventer. Vier dagen later volgt het laatste groepsduel in Tilburg tegen de talenten van Slowakije. Aftrap van beide wedstrijden is om 18.30 uur. In deze twee duels kan Jong Oranje zich plaatsen voor de play-offs die nodig zijn om het EK te halen.

Trent Sainsbury

De verdediger zat al vaker bij de selectie van Australië, maar kwam nog nooit voor zijn land binnen de lijnen. Wellicht dat zijn recente sterke optredens in het eerste van PEC Zwolle hem zijn eerste ‘cap’ opleveren. Sainsbury zit in ieder geval bij de selectie voor de oefeninterlands tegen België in Luik en Saudi-Arabië in Londen.

Tomáš Necid

De spits is opgeroepen voor het Tsjechisch nationale elftal. In Praag wordt eerst vriendschappelijk gespeeld tegen de Verenigde Staten, terwijl een paar dagen later in dezelfde stad een EK-kwalificatieduel met Nederland op het programma staat.

Ryan Thomas

De jonge middenvelder is opgeroepen voor een oefeninterland van Nieuw Zeeland. Thomas komt zodoende in aanmerking voor een derde interland uit zijn carrière. Plaats van handeling is Tashkent, tegenstander Oezbekistan.

Nikos Ioannidis

Aanvaller Nikos Ioannidis is opgeroepen voor Jong Griekenland. Hij zit in de selectie voor twee EK-kwalificatiewedstrijden uit tegen Zweden en thuis tegen Polen.

Thomas Lam

De verdediger die recentelijk werd overgenomen van AZ is geselecteerd voor Jong Finland. Ook dit betreft een EK-kwalificatiewedstrijd. Tegenstander is Jong Wales, er wordt gespeeld in het Finse Turku.

Bron: peczwolle.nl