Schietincident was aanslag op bewoner Hanekamp

Hanekamp

De politie wil graag in contact komen met getuigen van het schietincident op de Hanekamp van zondagavond 30 november. Daarbij werd gericht geschoten op een bewoner van een van de portiekwoningen. Hij raakte niet gewond.

Tussen 22:00 en 22:30 uur kwam de 23-jarige bewoner thuis. Terwijl hij de toegangsdeur van het portiek van het flatgebouw opende hoorde hij voetstappen achter zich en werd hij geconfronteerd met een man die een vuistvuurwapen op hem richtte. Hij zag kans om de deur te openen en naar binnen te vluchten. Op dat moment viel een schot.

Fiets
Bij de man die het vuurwapen op hem richtte was nog een tweede man. Het stel kwam op 1 fiets. Waarschijnlijk hebben zij het slachtoffer opgewacht en zich enige tijd in de buurt van de Hanekamp, de Kortenaerstraat of de De Ruyterstraat opgehouden.

De daders
Het gaat om een jonge man, 1.65 – 1.70 lang, normaal postuur; gekleed in donkere kleding met een donkere capuchon over zijn hoofd en zijn gezicht bedekt. De tweede man was van dezelfde lengte en postuur en droeg een donker bivakmuts.

Getuigenoproep
De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk met dit schietincident te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844. Naar het schietincident is een nader (sporen) onderzoek gestart.

Back to top button