‘Scholen gaan mogelijk twee weken dicht’

Het lijkt er toch van te komen dat de scholen zullen sluiten om de coronabesmettingen tegen te gaan. Dat meldt De Telegraaf op basis van bronnen. Het zou gaan om een sluiting van twee weken.

Het sluiten van de scholen zou volgens de krant een noodgreep moeten zijn om de explosie aan positieve testen in Nederland in te dammen.

Eerder liet OMT-lid Diederik Gommers weten dat er al in overleggen van het Outbreak Management Team werd gesproken over een sluiting van het primair en voortgezet onderwijs. ‘We hebben met elkaar gezegd hoe belangrijk het is dat jeugd naar school gaat. Daarmee hebben we geaccepteerd dat je daar besmettingen krijgt. We zien nu in klassen 7/8 besmettingen, die worden mee naar huis genomen. Wat we willen is dat de ouders dan niet de opa’s en oma’s gaan uitnodigen. In het OMT-overleg hebben we vrijdag de discussie gevoerd of we de scholen moeten sluiten.’

In de leeftijdsgroep van de basisschoolleerlingen loopt het aantal coronabesmettingen het hardst op.

UPDATE donderdag 25 november: Het OMT heeft inmiddels een advies aan het kabinet gegeven om al het onderwijs toch open te houden. Het kabinet moet daar nog een beslissing over nemen.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Alvast voorbereiden op thuisonderwijs? Kijk dan HIER voor de beste spullen.[/box]

Back to top button