Scholen gaan weer open op 10 januari

De basisscholen en middelbare scholen gaan op 10 januari weer open. Dat hebben demissionair minsters Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en Arie Slob (Onderwijs) gezegd tijdens een persconferentie. Alleen studenten op het mbo en hoger onderwijs houden online onderwijs.

Het Outbreak Management Team (OMT) kwam vanochtend (maandag) bij elkaar om de laatste modellen te bespreken. Op basis daarvan is een advies gegeven aan het kabinet. Ondanks de lockdown voor de kerstvakantie lopen de besmettingen de laatste dagen weer (iets) op in Nederland. Op de intensive care liggen nu 475 patiënten, dat zijn er 13 meer dan gisteren. Op de verpleegafdelingen liggen 1255 patiënten, 55 meer dan zondag.

Meer kinderen in ziekenhuis
In landen waar de omicron-variant al langer dominant is dan in Nederland worden er zorgen geuit over de hoeveelheid kinderen die worden opgenomen in het ziekenhuis. Dat aantal lijkt aanzienlijk meer te zijn dan bij eerdere varianten.

Ook zullen vanaf deze week buitensportlocaties voor jongeren tot 18 jaar open worden gesteld tot 20.00 uur. Dat was 17.00 uur.

Back to top button