Scholen mogelijk toch nog dicht, langere kerstvakantie ligt op tafel

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft in haar eerdere advies het kabinet gevraagd te overwegen de kerstvakantie voor schoolgaande kinderen te verlengen. Dat zegt OMT-lid Marion Koopmans in de podcast Virusfeiten.

Het kabinet heeft vooralsnog besloten om niet op dat advies in te gaan, maar volgens Koopmans ligt een langere kerstvakantie nog steeds op tafel. Of de scholen alsnog zullen sluiten hangt vooral af van het effect van het huidige maatregelenpakket dat vandaag (zondag) is ingegaan. Mochten die niet voldoende zijn dan kan er op 14 december – of eerder indien gewenst – alsnog besloten worden om de scholen te sluiten voor of na de kerstvakantie die loopt van 25 december tot en met 9 januari.

Mondkapje basisschool
In het huidige maatregelenpakket blijven de scholen wel open, maar moeten ook kinderen vanaf groep 6 op de gang een mondkapje dragen. Het idee daarachter is dat kinderen uit de ene klas niet de andere klas besmetten.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Alvast voorbereiden op thuisonderwijs? Kijk dan HIER voor de beste spullen.[/box]

Back to top button