Scholen in Stadshagen vrezen nieuwe verkeersplannen

De scholen De Schatkamer en De Vlieger 4 maken zich zorgen over de nieuwe verkeersplannen van de gemeente aan de Belvédèrelaan in Stadshagen. De situatie voor de kinderen zou er niet veiliger op worden.

Directeur Hans Wolf van De Schatkamer zegt dat het nieuwe plan een grote invloed zal hebben op de omgeving en toegankelijkheid van zijn school en De Vlieger. ‘Al langer was bekend dat er achter de Schatkamer een station ontwikkeld zal worden voor de lijn Zwolle – Kampen. Ook de Belvédèrelaan zal een andere loop gaan krijgen onder de nu bestaande (fiets)tunnel naar Westenholte door. Deze infrastructurele aanpassing betekent een nieuwe ontsluiting van de wijk Stadshagen. Het gehele plan (te realiseren in 2017) heeft grote invloed op de omgeving en toegankelijkheid van de Schatkamer, Doomijn en de Vlieger’, vindt hij.

Niet erg enthousiast
De scholen hebben de laatste maanden contact gehad met de gemeente, maar die gesprekken liepen stroef. Al geruime tijd trekt Wolf samen met De Vlieger-directeur Jeanet Minks op om de belangen van de scholen te behartigen. ‘Vele gesprekken en e-mails met de gemeente en andere belangenorganisaties zijn hiermee gepaard gegaan. Afgelopen vrijdag hebben wij een eerste blik mogen werpen op de plannen. We waren niet erg enthousiast. Met name op het gebied van veiligheid hebben wij ernstige bezwaren naar voren gebracht op de nu voorliggende plannen.’

Toelichting
Op 6 november aanstaande zal de gemeente op de Schatkamer haar plannen toelichten ten aanzien van de verdere ontwikkeling van de infrastructuur rond onze school.

Back to top button