Foto: Politie

Schoonmaakster vindt wapens in Hotel Campanile, politie treft verdachten in de lift

De politie heeft vandaag (maandag) in hotel Campanile aan de Schuttevaerkade twee personen aangehouden. De verdachten, twee 18-jarige mannen uit Zwolle, worden verdacht van wapenbezit en het bezit van verdovende middelen.

Even na 12.30 uur kreeg de politie een melding naar aanleiding van het aantreffen van vuurwapens in een hotelkamer door de schoonmaakster. Hierop ondernam de hoteleigenaar direct actie en schakelde de politie in. De wapens zijn overgedragen aan de forensische opsporing voor het verdere onderzoek.

Aanhoudingen
Ter plaatse werd de desbetreffende hotelkamer doorzocht op eventueel sporen en andere wapens. In de hotelkamer troffen wij niemand aan.
Op het moment dat de politie weer naar beneden liep, zag ze de twee verdachten die gezocht werden. Beide mannen stapten de lift in, in mum van tijd sprintte de politie de trap op om te kijken op welke verdieping de twee mannen zouden uitstappen. Op de tweede verdieping werden de mannen aangetroffen.

De politie kwam direct in actie en kon de twee mannen aanhouden. Collega’s kwamen ook snel ter plaatse om te assisteren.

Onderzoek gaat door
Eén verdachte, een 18- jarige man uit Zwolle, zit nog vast. De medeverdachte, ook een 18- jarige man uit Zwolle, is heengezonden. Het onderzoek gaat uiteraard verder. Er wordt onder andere ook nader onderzoek aan de wapens verricht.