‘Schrikbarende getallen mensen met overgewicht op ic’

Overgewicht is een risicofactor om op de intensive care te belanden. Liesbeth van Rossum, internist bij het Erasmus MC in Rotterdam, waarschuwt mensen echter om met een crash-dieet te beginnen, zegt ze tegen NPO Radio 1.

‘We zien echt schrikbarende getallen van mensen met ernstig overgewicht die op de IC belanden. Het is ook echt een risicofactor doordat het immuunsysteem is aangetast, maar met een crash-dieet los je je obesitasprobleem niet op’, zegt Van Rossum in het NOS Radio 1 Journaal.

Mensen met overgewicht die nu in allerijl met een dieet beginnen lopen volgens Van Rossum de kans op extra schade op. Door een streng dieet kan er een gebrek aan voedingsstoffen ontstaan, waardoor er het immuunsysteem nog verder wordt aangetast.

Gezonde levensstijl
Van Rossum vindt het belangrijk dat mensen die nu thuiszitten en stress ervaren, omdat ze bijvoorbeeld niet zeker weten of ze hun baan zullen behouden, wel gezond blijven leven. ‘Mensen grijpen dan eerder naar snacks of alcohol, maar troost jezelf vooral met een gezonde levensstijl en voorkom dat je kilo’s verder toenemen’, zegt ze tegen NOS Radio 1 Journaal.

 

Back to top button