Seizoen PEC Zwolle gaat als nachtkaars uit

PEC Zwolle heeft de supporters in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen zwaar teleurgesteld. VVV Venlo ging er met de volle winst vandoor: 2-4. ‘We moeten ons kapot schamen.’

Wat een uitzwaaiwedstrijd moest worden voor het eigen publiek, eindigde in een nieuwe deceptie, de zoveelste van dit seizoen. PEC Zwolle stelde tegen VVV Venlo hevig teleur. Doelman Diederik Boer, die na dit seizoen stopt, was hard in zijn oordeel. ‘Dit is absoluut geen goede reclame voor deze selectie. Het publiek is dit jaar al niet verwend en dan schotelen we ze dit ook nog voor. Ik denk dat we ons kapot moeten schamen.’

PEC Zwolle kwam vlak voor rust nog wel op een 1-0 voorsprong, maar gaf de wedstrijd in de tweede helft compleet uit handen. ‘Dat leek helemaal nergens op’ analyseerde Vito van Crooij bij PEC Zwolle TV.

Behalve Boer namen ook trainer Jaap Stam en zijn assistent Said Bakkati afscheid. De laatste twee nemen volgend seizoen Feyenoord onder hun hoede. De winnende coach Maurice Steijn heeft daarentegen afrondende gesprekken gehad om volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach van PEC Zwolle te worden.

Wordt VVV-trainer Maurice Steijn de nieuwe hoofdcoach van PEC Zwolle? Foto: Frank van Hienen.

Foto: Frank van Hienen.

Foto: Frank van Hienen.

Foto: Frank van Hienen.

Foto: Frank van Hienen.

Foto: Frank van Hienen.

Foto: Frank van Hienen.

Foto: Frank van Hienen.

Foto: Frank van Hienen.

PEC Zwolle - VVV Venlo
Foto: Frank van Hienen.

Karakteristieken

PEC Zwolle – VVV-Venlo 2-4 (1-0).

Toeschouwers: 13.189

Scheidsrechter: Van der Eijk

Gele kaart: Understall (VVV-Venlo)

Opstellingen:

PEC Zwolle: Boer, Van den Berg, Lachman (75. Bouy), Nakayama, Paal, Hamer, Clement (68. Elbers), Namli, Van Crooij, Thy en Van Duinen.

VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten (46. Dekker), Roseler, Kum (81, Van Bruggen), Janssen, Grot, Post, Susic, Van Ooijen, Mlapa (90+3. Borgmann) en Joosten.

Scoreverloop:

43. Thy 1-0

54. Mlapa 1-1

57. Mlapa 1-2

65. Van Ooijen 1-3

74. Mlapa 1-4

85. Elbers 2-4

Back to top button