Seringenstraat veranderd in groene grasmat

De Seringenstraat kleurt groen, wit en rood. Er wordt getafeltennist en de buurmannen zijn druk bezig van pallets tafeltjes en andere handige tuinartikelen te maken. Wat een fleurig gezicht in het toch nogal versteende Assendorp.

Tekst: Janine Stougie en Walter Devenijns

Het gaat om een proef van zes weken. Als alle buurtbewoners dit grasmatje echt zien zitten dan wordt de huidige nepvariant vervangen door echte groene sprieten. Het idee is van buurman Adriaan Mosterman, die de afgelopen maanden veel steun kreeg van de gemeente, want zomaar de straat afsluiten kan natuurlijk niet.

In het Nieuw Assendorp-gedeelte van de Seringenstraat zijn ze al langer bezig met groen. Zo kwamen er eerder geveltuintjes. Maar het geopperde idee om nog een stapje verder te gaan viel in goede aarde.

Koelere plek
Het is wel even een geregel en de neuzen dezelfde kant op krijgen, want de auto kan natuurlijk niet langer voor de deur geparkeerd worden en je moet ook met elkaar aan onderhoud doen, maar wat je ervoor terugkrijgt is een koelere plek bij deze hitte, die er ook nog eens vrolijk en fleurig uitziet.

Extra parkeerplaatsen
Bij de Oude Ambachtschool in de Pierik hebben de buurtbewoners extra parkeerplaatsen gekregen. Uiteindelijk is het de bedoeling officieel eenrichtingsverkeer in de straat te maken, zodat mensen die slecht ter been zijn of met kleine kinderen moeten ‘hannesen’  toch even snel in- en uit kunnen stappen voor de eigen voordeur.

Andere delen van Zwolle
De komende tijd wordt een kwestie van wennen aan deze zogenaamde Leefstraat. En als het echt een succes wordt dan wil de gemeente ook in andere delen van de stad kijken of deze groene straat een leuke oplossing is voor een te versteend uiterlijk. Bovendien zou dit, samen met geveltuintjes een plezierige oplossing zijn voor de verwachte harde slagregens in verband met de klimaatsverandering.

Seringenstraat

Back to top button