Sinds gisteren 112 patiënten overleden, hoogste aantal tot nu toe

Sinds gisteren zijn er 112 patiënten overleden door het coronavirus, daarmee komt het totaal op 546. Er zijn 349 extra ziekenhuisopnames. Het totaal aantal gemelde patiënten dat is opgenomen (geweest) in het ziekenhuis bedraagt nu 2500.

Het totaal aantal gemelde positief geteste patiënten is nu 8603, in een dag zijn er liefst 1172 bijgekomen.

Duiding
Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan COVID-19 neemt landelijk nog steeds toe. Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive Care opnames lijkt wat minder snel toe te nemen, zegt het RIVM.

Het RIVM blijft voorzichtig optimistisch. ‘Net als gisteren is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken.’

Noord-Brabant
De provincie met de meest positief geteste personen is nog steeds Noord-Brabant met 2488 personen. Wel daalt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in deze provincie. Daarna zijn de meeste positief geteste patiënten gemeld in Zuid-Holland (1249) en Noord-Holland (1235). In deze twee provincies neemt het aantal ziekenhuisopnames relatief snel toe. Dit geldt ook voor de provincie Gelderland.

In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 83 en 81 positief geteste personen.

Back to top button