Sinds gisteren 78 patiënten overleden aan corona, totaal 434

Het RIVM heeft donderdag de laatste cijfers over de coronacrisis bekend gemaakt. Er zijn sinds gisteren 78 personen overleden, waardoor het totale dodental op 434 komt te staan.

Het totaal aantal positief geteste patiënten is nu 7431, een toename van 1019 vergeleken met woensdag. Het totaal aantal gemelde patiënten die opgenomen zijn (geweest) in het ziekenhuis bedraagt 2151, een toename van 315.

Duiding
Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week  zijn deze effecten beter te duiden.

De meeste positief geteste personen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 2161 personen. Daarna zijn de meeste positief gemelde patiënten gemeld in Zuid-Holland (1042) en Noord-Holland (1029). In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 71 en 72 positief geteste personen.

De meeste overleden patiënten vallen in de leeftijdscategorie 80 – 84 jaar.

Back to top button