Sinds gisteren 93 patiënten overleden, 454 patiënten naar ziekenhuis

In de nieuwe update van het RIVM blijkt dat er sinds gisteren 93 patiënten zijn overleden aan het coronavirus in Nederland, waardoor het totaal komt op 639. Het totaal aantal gemelde positief geteste patiënten komt op 9762, na een toename van 1159 in één dag.

Het totaal aantal gemelde patiënten dat sinds gisteren is opgenomen in het ziekenhuis is met 454 gestegen.

Duiding van het RIVM
‘Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive-Careopnames neemt ook vandaag iets minder snel toe. Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan COVID-19 is lager dan gisteren. Omdat niet alle patiënten altijd meteen gemeld kunnen worden, kunnen de gemelde aantallen iets afwijken van de actuele situatie.

Ook vandaag neemt het aantal gemelde in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.Al s deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen werken.

Stijging ziekenhuisopnames Zuid-Holland sneller dan elders
De provincie met de meest positief geteste personen is nog steeds Noord-Brabant met een totaal van 2748 personen. Wel daalt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in deze provincie. Daarna zijn de meeste positief geteste patiënten gemeld in Zuid-Holland (1508) en Noord-Holland (1401). In de provincie Zuid-Holland stijgt het aantal ziekenhuisopnames van positief geteste patiënten sneller dan in andere provincies.

In de provincies Friesland en Drenthe zijn nog steeds de minste besmettingen met respectievelijk 96 en 98 positief geteste personen.’

Back to top button