Skelet van hond gevonden, dier was vastgebonden aan hek

halsband_hondDe politie is benieuwd of mensen meer weten over een hond die is vastgebonden en achtergelaten aan de Voskuilersteeg in Hattemerbroek. Het dier is ter plekke dood gegaan en het skelet is op 16 februari door een terreinbeheerder aangetroffen. Die waarschuwde de politie.

Een dierenarts heeft vastgesteld dat het zeer waarschijnlijk een rode Cocker Spaniel betrof van ongeveer één jaar oud. Mogelijk weet u wie zo’n hond gehad heeft, en nu ineens niet meer, of wellicht herkent u het gebruikte veelkleurige snoer? Zo ja, neem dan contact op met de politie. Dat kan ook anoniem.

Vastgebonden aan hek
De hond was met het snoer op de foto’s vastgebonden aan een hek tussen de Voskuilersteeg in Hattemerbroek en de A50. Vermoedelijk is het vastbinden enkele weken geleden gebeurd. De hond is waarschijnlijk dood gegaan door dorst en uitputting.

Tips welkom
Weet u mogelijk meer over de achtergelaten hond of het snoer op de foto’s? Neem dan contact op met de dierenpolitie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Back to top button