Slachtoffer steekpartij in Bitterstraat overleden, politie houdt verdachte aan

Het slachtoffer van de steekpartij vrijdagochtend in de Bitterstraat is overleden. Dat meldt de politie.

Vrijdagochtend iets voor 12.00 uur kregen de hulpdiensten een oproep van een steekpartij in de Bitterstraat. Zo’n acht politiewagens, een traumahelikopter en een politiehelikopter werden opgeroepen. Al snel bleek de situatie zeer ernstig te zijn. Omstanders zagen hoe de 32-jarige Zwollenaar werd gereanimeerd. Dat mocht uiteindelijk niet baten.

Verdachte
Inmiddels meldt de politie dat ze een verdachte heeft aangehouden, het gaat om een 30-jarige man uit Zwolle. De toedracht en relatie tussen de verdachte en het slachtoffer worden onderzocht. De verdachte werd uiteindelijk ingerekend bij Park de Weezenlanden. Direct na het steekincident werd er een Burgernetactie opgezet. Met hulp van diverse tips, een politiehelikopter en politiemensen in de omgeving werd hij na ongeveer één uur aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord.

(tekst gaat door onder foto)

Foto: Stefan Verkerk

Wat er aan het steekincident vooraf ging en wat de relatie tussen de Zwollenaren is, wordt onderzocht. Mochten er mensen zijn die meer weten, iets hebben gehoord of gezien, dan vraagt de politie ze direct contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem je verhaal doen kan ook via 0800-7000. ‘Alle informatie, hoe klein het ook lijkt, kan van belang zijn voor het politieonderzoek’, aldus de politie.

Back to top button