zondag , 25 februari 2024
Politie

Slachtoffer van dodelijk ongeluk is 70-jarige Zwollenaar

Het dodelijke slachtoffer van het verkeersongeval op de Zwolseweg blijkt een 70-jarige automobilist uit Zwolle te zijn. Hij knalde op een aanhangwagen van een andere (24-jarige) Zwollenaar.

Om ongeveer 20.30 uur donderdagavond draaide de 24-jarige Zwollenaar met zijn combinatie van landbouwtractor en aanhangwagen, komende vanuit de richting Zwolle, rechts af een inrit op. In verband met een langs de weg geparkeerde auto moest hij de bocht ruimer nemen, waarbij de platte wagen op de linker weghelft terecht kwam.


De 70-jarige Zwollenaar, komende vanuit de richting Kampen, reed daarbij frontaal op de aanhanger. Daarna schoot zijn auto verder door en kwam frontaal in botsing met een hem tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 33-jarige vrouw uit Kampen. Zowel zij als twee inzittende vrouwen in deze auto raakten daarbij gewond. De vrouwen werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De weg was geruime tijd versperd voor de werkzaamheden van de hulpdiensten. Naar de toedracht van het ongeval is een nader onderzoek gestart.