Slachtofferhulp voor getuigen ongeluk op schoolplein Stadshagen

Getuigen van het ongeluk dat maandagochtend plaatsvond bij kinderdagverblijf ’t Werkel in Stadshagen hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. Dat meldt de Veiligheidsregio IJsselland.

Een auto belandde maandagochtend rond 9.15 uur op het schoolplein van het kinderdagverblijf aan de Dijkgraafhof 1 in Stadshagen. Daarbij raakte een kind gewond. Het slachtoffertje is naar het ziekenhuis overgebracht, net als de bestuurster van het voertuig.

‘De auto raakte van de rotonde bij de Mastenbroekerallee en de Werkerlaan toen de bestuurster onwel werd’, meldt Richard Meijer van de Veiligheidsregio IJsselland tegen de Stentor. ‘Op dat moment waren meerdere kinderen buiten op het plein. Een jongetje is geraakt door de auto en met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.’ Ook de chauffeuse is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Na het ongeluk schaalden hulpdiensten massaal op. Er werden zelfs twee traumahelikopters opgeroepen, die uiteindelijk niet nodig bleken te zijn. Politie is onderzoek begonnen, waarbij ook de Forensische Opsporing Verkeer betrokken is. De politie meldt ook getuigen van het ongeluk zich te melden. Voor hen is dus ook slachtofferhulp beschikbaar.

Het is nog onbekend hoe het met de twee slachtoffers van het ongeval gaat.

Back to top button