Slechte start voor Landstede Basketbal in play-offs

Landstede Basketbal is de halve finale van de play-offs slecht begonnen. In Zwolle verloor de ploeg met 82-88 van ZZ Leiden.

Daar leek het halverwege de tweede periode niet op. Toen stond het team van coach Herman van den Belt op een fraaie 32-22 voorsprong. De gasten uit Leiden bogen die achterstand echter zeer rap op. In een run van 10-0 stond ZZ Leiden al snel weer gelijk. Ze gingen zelfs de rust in met een voorsprong: 40-41.

Toen de opponent na een sterke tussenspurt op 42-54 was gekomen, konden de Zwollenaren niets anders doen dan achtervolgen. Landstede kwam nog tot op één punt (56-57), maar het was uiteindelijk niet genoeg. Na veertig minuten basketbal was ZZ Leiden de terechte winnaar (82-88).

De tweede wedstrijd in de best-of-seven wordt woensdag gespeeld in Leiden. De winnaar van de tweekamp strijdt om de nationale titel tegen Donar of New Heroes/DB.