‘Sluit per direct alle scholen voor minstens twee weken’

Het zogenoemde RedTeam heeft alarm geslagen over het aantal besmettingen van scholieren in de middelbare school leeftijd. Volgens hen moeten de onderwijsinstellingen per direct voor twee weken dicht.

Het RedTeam bestaat uit een aantal onafhankelijke corona-experts dat advies geeft over de coronacrisis in Nederland. Volgens hen is een onmiddellijke sluiting van de scholen noodzakelijk, omdat scholieren een groeiende groep vormen die het virus oploopt.

Zo’n tien procent van alle in de tweede week van oktober positief geteste personen, heeft de middelbare schoolleeftijd, blijkt uit een analyse van de RIVM-cijfers. In de week van 5 tot 11 oktober viel 8 procent van de positieve tests in de leeftijdsgroep 12 tot en met 17 jaar. Met de 18-jarigen erbij komt het besmettingspercentage op ruim 10.

De cijfers zien er bepaald niet goed uit, met 67 scholen met meer dan tien besmettingen, zegt Ginny Mooy van het RedTeam tegen BNR. En in het basisonderwijs blijkt zelfs 14 procent van de leerlingen. ‘Nederland is één van de weinige landen ter wereld waar de kinderen helemaal zonder restricties naar school gaan. Het is in de klas bijvoorbeeld niet verplicht om anderhalve meter afstand te houden en dat gebeurt vooral in het basisonderwijs ook helemaal niet.’

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Zwolle op haar mooist aan de muur.[/box]

Back to top button