‘Snel duidelijkheid over toekomst IJsselhallen’

D66 en de SP willen dat er snel duidelijkheid komt over de toekomst van de IJsselhallen. Komen er op de plek woningen en waar wordt in Zwolle dan een nieuwe evenementenhal gebouwd?

Het huurcontract tussen de gemeente en exploitant Libema loopt in 2023 af en dat betekent dat Zwolle ruim vòòr die tijd moet weten wat het wil met de evenementenhallen. Maar over die vraag heeft de gemeenteraad, ondanks naderende deadlines, niet met elkaar van gedachte kunnen wisselen. Het college zou na de zomer van dit jaar al met een verkenning komen. D66 Zwolle dient daarom tijdens de begrotingsbehandeling vrijdag 8 november een motie in om het college snel met opties te laten komen.

Woningbouw
Als het aan Sonja Paauw van D66 Zwolle ligt, legt het college in het eerste kwartaal van 2020 een aantal scenario’s over de toekomst van de IJsselhallen op tafel. Volgens de fractievoorzitter van D66 is het zaak om niet langer te wachten, omdat het meerdere jaren duurt om eventueel nieuwe hallen te bouwen. “We weten dat er partijen zijn die graag woningbouw willen op de huidige locatie van de IJsselhallen aan de Veemarkt. Maar wat er vervolgens met de evenementenhal moet gebeuren, dat weten we niet. Terwijl het sneller 2023 is dan je denkt. Hoelang wil het college nog wachten?”

Begrotingsbehandeling
Om er voor te zorgen dat er op tijd een besluit kan worden genomen over de toekomst van de IJsselhallen dient D66 Zwolle vrijdag tijdens de begrotingsbehandeling een motie in die het college opdraagt om haast te maken met de planvorming rond de evenementenhallen. De SP dient deze motie mede in. Zo wil D66 dat er in het eerste kwartaal van 2020 een aantal opties over potentiële alternatieve locaties voor de IJsselhallen komt. Daarmee kan de raad vervolgens het debat voeren en bepalen of Zwolle een grote evenementenlocatie nodig heeft en zo ja, op welke plek die dan moet komen.

Back to top button