Home / Hoofdzaken / SP en Swollwacht willen spoeddebat over miljoenentekort in zorg
Protest Thuiszorg

SP en Swollwacht willen spoeddebat over miljoenentekort in zorg

De SP en Swollwacht willen een spoeddebat over de zorgcrisis in Zwolle. Het College van B en W maakte vandaag bekend er wordt afgestevend op een tekort over 2017 van 6 miljoen euro. Er worden al verkapte bezuinigingsmaatregelen voorgesteld.

SP-fractievoorzitter Brammert Geerling: ‘Volgende week zijn de verkiezingen en nu komt opeens dit nieuws naar buiten. Dit nieuws komt aan als een enorme klap in het gezicht. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Dit roept de vraag op of dit college wel grip heeft op de situatie. Ik wil dan ook een debat voor de verkiezingen met het huidige college dat hier verantwoordelijk voor is.’
Swollwacht-fractievoorzitter William Dogger is verbijsterd over het nieuws. ‘Hier moet voor de verkiezingen duidelijk over komen. Hoe is dit mogelijk? Het kan niet zo zijn dat er door deze blunder nóg meer bezuinigd moet gaan worden op de allerzwaksten in onze stad.’

Om een spoeddebat aan te vragen is er 20 procent van de raadszetels nodig. Dat zijn er in Zwolle 7,8. De SP en Swollwacht hebben in totaal 8 zetels. Of het spoeddebat er ook daadwerkelijk komt hangt ook van de andere partijen af.

26 reacties

 1. Erfenisje van Vedelaar. Zou ze dit hebben zien aankomen, voor ze naar het hoofdkantoor van de PvdA vertrok, of kunnen ze niet boekhouden daar op het Stadskantoor?

 2. Mooi weer spelen over de rug van de echte ‘gewone nederlander’, dat wordt wéér bezuinigingen op de sociale voorzieningen. Lekker makkelijk. Mijn stem gaat dit keer zeker naar Swollwacht!!!

 3. Fijn die college partijen. Beloven op dit moment weer gouden bergen, zieltjes winnen, rode rozen brengen. Wegwezen! En wie zijn de dupe………. Precies…. “de zorgbehoevenden of kwetsbare mensen”.
  Swollwacht heeft mijn stem.

 4. Dat wordt dan maar Swollwacht stemmen

 5. En dat met een christelijke partij die de grootste is,denk aan de medemens,zo wil God dat toch !!!
  Stel al die nutteloze verbouwingen uit,maar zal wel niet gebeuren,de gewone man is niet belangrijk meer

 6. Lekker makkelijk geld uitgeven van de brave burger

 7. Ach ach en veel h et gemeente huis verbouwen voor zelf miljoen wat snap ik niet .

 8. Nou, dan stellen we de verbouwing van het stadhuis (van zes miljoen) gewoon uit en is het probleem in de zorg (voor eventjes) weer opgelost.

  • snap nog niet hoe ze bij zo,n giga bedrag komen,,,maaaar zal wel meer bijkomen,,e komen bij verbouwingen ,en bouwen altijd te kort

 9. Ze verhogen gewoon de gemeentelijke belastingen weer
  Opgelost
  Denk je echt dat dit soort praktijken gaan ophouden
  Echt niet
  Welke partij het ook voor t zeggen krijg
  .
  Belasting inkomsten voor gemeentes zijn onuitputtelijk

 10. Het is te triest voor woorden heel erg schaam je

 11. Ik zou zeggen hou die nieuwbouw van de WRZV nog maar een paar jaar tegen en pomp die 15 miljoen euro voor die hallen maar in de Zwolse zorg eerst!

 12. Stem wijzer op 21 maart

 13. Vorige jaren miljoenen over en nu tekort?

 14. waar is het overschot van vorig jaar??

 15. Verschrikkelijk een dure busbrug willen bouwen terwijl de zorg weer de klos is. Waar is de controleur van zwolle mee bezig dit had gezien moeten worden met de accountants, zitten ze te slapen. Mischien onder curatele zetten. En goede accountants en actieve controleur aanstellen

 16. Als je een te kort hebt van miljoenen, hoe kun je dan 6,2 miljoen uit geven voor stadhuis en 15 miljoen voor wrzv hallen. En de ouderenzorg kan vegen.