SP in Zwolle wil opheldering over plannen met Welzorg

Sandra Drost
SP-raadslid Sandra Drost.

De SP stelt komende maandag mondelinge vragen over de dienstverlening bij Welzorg. Directe aanleiding is het voornemen van B&W om het contract met Welzorg tot 2018 te verlengen.

Ondanks eerdere toezeggingen van het college en de boodschap van Welzorg dat de dienstverlening op korte termijn op orde zou moeten zijn, ontvangt de SP steeds meer geluiden die op het tegendeel wijzen. Cliƫnten die gebruik maken van hulpmiddelen als een scootmobiel vanuit de WMO zijn in Zwolle aangewezen op Welzorg.

Traagheid
Al geruime tijd regent het klachten over onder andere de traagheid van de dienstverlening. Nu het college van B&W het contract met Welzorg tot 2018 wil verlengen dringt de SP aan op concrete actie om de dienstverlening op een acceptabel niveau te krijgen.

Enorme beperking
SP-raadslid Sandra Drost: ‘Welzorg heeft aangegeven begin april de zaken op orde te hebben. De verhalen van de cliĆ«nten die ik spreek zeggen wat anders. Het college is in januari al door de raad op pad gestuurd zaken te verbeteren, blijkbaar met onvoldoende resultaat. Voor de mensen waar het om gaat betekent het lange wachten op zoiets simpels als een nieuwe band voor hun scootmobiel een enorme beperking van hun bewegingsvrijheid. De SP wil dat deze mensen nu eindelijk de dienstverlening krijgen waar zij recht op hebben.’

Back to top button