SP: Paddenstoelen in wc’s en rondlopende muizen bij huisjesmelker in Zwolle

De fractie van de SP in Zwolle heeft klachten van huurders ontvangen over een huisbaas die panden aan studenten verhuurd in Assendorp en de Veerallee. 

De reeks van klachten is niet mis. Water dat via elektriciteitskabels door het plafond omlaag stroomt, verstoppingen, doorzakkende wc’s, gaten in de vloer, lekkages, schimmel, paddenstoelen in badkamers en op plafonds, gaten in het dak waardoor het binnen bijna net zo hard regent als buiten en muizenplagen.

Wanneer de huisbaas hierop wordt aangesproken gebeurt er volgens de SP niks, of wordt er houtje-touwtje onderhoud verricht en zelfs huurders afgeblaft. ‘Huurders krijgen slechts tijdelijke contracten om ze onder druk te zetten deze misstanden niet aan te kaarten’, schrijft de SP in vragen aan de wethouder. ‘Ondertussen vult de huisjesmelker zijn zakken.’

De man om wie het gaat heeft 11 panden in Zwolle in de wijken Assendorp en de Veerallee. Bij
gesprekken met huurders en onderzoek van de SP is gebleken dat er sprake is van een structureel patroon. ‘Allereerst is dit verschrikkelijk voor de getroffen huurders, maar ook de leefbaarheid en veiligheid van de buurt, specifiek in het dichtbebouwde Assendorp lopen gevaar. Het is schandalig dat dit in Zwolle mogelijk is.’ De SP wil dat het college onmiddellijk hard optreedt.

Back to top button