donderdag , 30 november 2023

SP sluit samenscholingsverbod Holtenbroek niet uit

De SP wil spoedig een debat over de veiligheidssituatie in de Zwolse wijk Holtenbroek III . In dit debat moeten de effectiviteit en wenselijkheid van het preventief fouilleren en het samenscholingsverbod worden besproken.

De SP constateert dat er het afgelopen jaar veel incidenten in de wijk zijn geweest, ook na de invoering van het preventief fouilleren. Andere maatregelen, zoals het handhaven van het samenscholingsverbod in de wijk, zijn ingrijpend, maar nooit besproken in de gemeenteraad. De partij vraagt zich grondig af of deze repressieve maatregelen wel het gewenste effect hebben om de overlast in de wijk tegen te gaan.

SP-raadslid Frank Futselaar: ‘Het stadsbestuur bedrijft incidentenpolitiek: er gebeurt wat in de wijk, er komt een extra repressieve maatregel en de gemeenteraad wordt achteraf op de hoogte gesteld. De gemeenteraad krijgt geen mogelijkheid om te spreken over welke aanpak nu eigenlijk werkt en wat de toekomst moet zijn van Holtenbroek III. De burgemeester voert op eigen houtje allerlei maatregelen in, die op zijn minst discutabel zijn.’

De SP denkt dat meer wijkagenten op straat veel meer opleveren dan de zoveelste stoere papieren maatregel. De partij dient maandag een voorstel in voor een open discussie in de gemeenteraad over Holtenbroek III met de burgmeester.