SP: ‘Stop met prestigeproject Zwolle Centraal’

De Zwolse fractie van de SP dient vanavond een motie in, waarin ze oproept de pogingen om tot station ‘Zwolle Centraal’ te komen onmiddellijk te staken. Met de naamswijziging is 200.000 euro gemeenschapsgeld gemoeid.

Het idee voor de dure naamswijziging komt vanuit de PvdA. Vervolgens heeft een ruime meerderheid van de Zwolse gemeenteraad wethouder Ed Anker (ChristenUnie) de opdracht gegeven om de mogelijkheden te onderzoeken voor ‘Zwolle Centraal’. Want, zo stelt PvdA-raadslid Jan Slijkhuis: ‘Daarmee spelen we mee in de eredivisie.’

Commotie
Nadat bekend werd dat de naamswijziging 200.000 euro kost, is er veel commotie over het plan. Inmiddels is een petitie tegen de naamswijziging na een paar dagen al zo succesvol dat de gemeenteraad het onderwerp verplicht op de agenda moet zetten.

Symboolpolitiek
In de raadsvergadering van vanavond zal de SP een motie indienen om de pogingen voor de naamsverandering te staken. Fractievoorzitter Brammert Geerling: ‘Het wijzigen van de naam van ons station zal tonnen gemeenschapsgeld kosten. Dit voornemen heeft de nodige ophef gecreëerd en er is vanuit de Zwolse samenleving hoofdzakelijk negatief gereageerd.’ Volgens Geerling moet de gemeente zich richten op zaken die ten goede komen aan bereikbaarheid en voorzieningen voor inwoners, bedrijven en bezoekers van onze stad. ‘En niet aan dure symboolpolitiek.’

UPDATE: De SP staat alleen in haar standpunt. Alle anderen partijen zijn voor het continueren van het onderzoek naar de naamswijziging.

[advpoll id=”60″ title=”Poll” width=”270″]

Back to top button