SP wil af van bezuiniging op armoedebestrijding in Zwolle

ArmoedeDe SP dient vandaag (vrijdag) bij de behandeling van de begroting een amendement in om de voorgestelde bezuiniging op armoedebestrijding in Zwolle terug te draaien.

Het college wil 300 duizend euro besparen door mensen in de bijstand geen nieuwe duurzame gebruiksgoederen (zoals wasmachines) te verstrekken. Zij moeten het voortaan doen met tweedehands goederen.

Economische situatie
De SP stelt dat de doelgroep door de economische situatie juist vaker een beroep zal moeten doen op de bijzondere bijstand en het wenselijk is dat er daardoor voldoende geld overblijft voor deze groep.

Duurkoop
Ook denkt de partij dat het verstrekken van tweedehands goederen geen goedkoop, maar duurkoop zal blijken. ‘ De inzet van tweedehands goederen kan in eerste aanleg voordelig lijken, maar er kan door de staat en ouderdom van tweedehands goederen in de nabije toekomst een versnelde retourvraag kunnen ontstaan.’

Milieu
Bovendien is de SP van mening dat het juist de gebruiker is die voor extra kosten zal opdraaien. ‘Oudere huishoudelijke elektrische en elektronische apparatuur verbruiken meer energie, waardoor de gebruikers met hogere lasten worden geconfronteerd en het milieu zwaarder wordt belast. ‘

Ook Swollwacht zal vandaag een amendement indienen om de bezuiniging van 3 ton van tafel te krijgen.

Back to top button