vrijdag , 1 maart 2024

SP Zwolle opent meldpunt voor misstanden in zorg

Sandra Drost
SP-raadslid Sandra Drost.

De Zwolse SP opent een meldpunt voor misstanden in de zorg, nu de gemeente vrijwel alle zorgtaken op zich moeten nemen. ‘De  mensen om wie het gaat zijn dusdanig kwetsbaar, dat we zeer goed moeten opletten.’

Op 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor jeugdzorg, gehandicaptenzorg, zorg voor ouderen en zorg voor langdurig zieken. De SP wil graag dat Zwollenaren aangeven waar het misloopt bij de overgang naar de nieuwe situatie.

Tijdsdruk
De afgelopen maanden is in Zwolle een groot aantal nieuwe regelingen voor de zorg doorgevoerd, vaak dichtbij de deadline van 1 januari. De SP vreest dat de grote tijdsdruk waar de gemeente onder heeft gewerkt kan zorgen voor onwenselijke situaties in de praktijk.

Excessen
Door signalen van Zwollenaren tijdig op te pakken kunnen hopelijk de komende maanden excessen kunnen worden voorkomen. Ook zaken die juist goed lopen zijn hierbij welkom, omdat we daar ook van kunnen leren. Komende zaterdag 6 december zullen SP-leden in de winkelcentra Holtenbroek en Zwolle-Zuid het meldpunt introduceren onder het winkelend publiek. Vanaf die dag is het ook formeel geopend.

Verantwoordelijkheid
SP-gemeenteraadslid Sandra Drost: ‘Wij hopen natuurlijk dat alles goed gaat. Maar de hele operatie is zo complex en grootschalig, en de mensen om wie het gaat dusdanig kwetsbaar, dat we zeer goed moeten opletten. Dit meldpunt is voor de SP een manier om politieke verantwoordelijkheid te nemen.’

Meldingen over problemen in de zorg kunnen worden gemaakt op www.zwolle.sp.nl. Eventueel kan ook het nummer van de SP-hulpdienst  (06-39550536) gebeld worden.