Spaarvarkentje weg uit school Aa-landen, politie pakt inbrekers

De politie heeft twee mannen aangehouden voor in inbraak bij een school aan de Rijnlaan in de Aa-landen. Ze hebben vermoedelijk een spaarvarkentje ontvreemd.

Bij de politie kwam rond middennacht van 12 op 13 oktober een melding van rare geluiden bij een school aan de Rijnlaan in Zwolle. Agenten ontdekten dat er was in gebroken en troffen in de omgeving van een verbroken raam een golfballetje aan. Door de melder die de politie had gewaarschuwd werd een signalement doorgegeven van twee personen die weg waren gerend. De agenten zagen over de Biesbosch in Zwolle twee mannen oversteken, de Vlist in. De mannen voldeden aan het opgegeven signalement en werden daarom gecontroleerd.

De mannen, 23 en 24 jaar uit Zwolle, hadden meerdere antecedenten achter hun naam staan. De agenten wilden daarom ook de inhoud van de rugzak, die één van de mannen bij zich had, bekijken. Daar troffen ze onder andere golfballetjes in aan. Tevens had één van de mannen nog een openstaand arrestatiebevel waarvoor hij nog 27 dagen in de gevangenis moest zitten. De beide mannen zijn aangehouden omdat zij verdacht worden van inbraak.

De directrice heeft aangifte gedaan van inbraak en mist onder andere een spaarvarkentje met inhoud. De twee mannen zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Back to top button