Spekglad op wegen, meerdere ongelukken op A28 en N50

Het KNMI heeft voor de provincie Overijssel code oranje afgegeven wegens verraderlijk gladheid door ijzel. Op de A28 en N50 hebben maandagochtend al verscheidene ongevallen plaatsgevonden.

Code oranje geldt voor de provincie Overijssel van 05.00 uur tot 09.00 uur. Ook in Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland, Friesland en Drenthe komt verraderlijke gladheid voor door ijzel en is code oranje afgegeven.

De gladheid maakte meteen al slachtoffers op de A28. Bij de Lichtmis en iets verderop bij de Ikea zijn ongevallen gemeld. Tussen Staphorst en afrit Ommen stond iets voor 7.00 uur al 7 km file met een vertraging van een klein halfuur.

Op N50 vier ongelukken
Op de N50 tussen Zwolle en Emmeloord staat door vier ongelukken zelfs meer dan 40 kilometer aan file. In beide richtingen was de vertraging rond 7.00 uur meer dan een uur. Om 06.40 uur telde de ANWB 45 files met een totale lengte van 228 kilometer. Ook zijn er enkele snelwegen in Nederland afgesloten wegens ongelukken. De A12 in de richting van Arnhem bijvoorbeeld, na een ongeluk op de IJsselbrug.

Back to top button