‘Spoeddebat over geweld in Holtenbroek’

De SP wil komende maandag een spoeddebat over de geweldsincidenten in de wijk Holtenbroek van afgelopen week. De partij wil duidelijke actie om te zorgen dat de situatie in Holtenbroek  niet verder afglijdt, maar dat de eerder ingezette stijgende lijn wordt volgehouden.

Na het steekincident in het winkelcentrum vandaag en het schietincident vorige week is er weer een hoop onrust in de wijk Holtenbroek en de stad in het algemeen. Het gaat om zware incidenten in een buurt die al een hoop heeft meegemaakt. De SP wil niet dat al het werk van afgelopen jaar nu teniet wordt gedaan. De SP wil een spoeddebat en daarvoor een informatiebrief van de burgemeester over de meest recente incidenten.

Veiligheidsgevoel
SP-fractievoorzitter Frank Futselaar: ‘Het lijkt wat beter te gaan met Holtenbroek en we moeten voorkomen dat  deze incidenten die verbeteringen teniet doen.  Daarom moet de gemeenteraad snel het voortouw nemen om te overleggen wat we kunnen doen om de veiligheid te vergroten. Het stadsbestuur moet nu actie laten zien. Het veiligheidsgevoel moet terug in de wijk.’

Burgemeester Henk Jan Meijer heeft maandagmiddag ook gereageerd op de incidenten in de wijk. Hij noemt de situatie ‘uitermate triest’, maar volgens hem gaat het om op zichzelf staande incidenten.

Back to top button