vrijdag , 8 december 2023
Stadkamer Zwolle
Prinses Laurentien en Stadkamer-directeur Astrid Vrolijk bij de opening.

Foto: Frank van Hienen, http://www.frankvanhienen-fotografie.nl/

Stadkamer is beste bibliotheek van Nederland

Zwolle heeft met Stadkamer de beste bibliotheek van Nederland. Dat is vandaag bekendgemaakt tijdens het Nationale Bibliotheekcongres. De andere genomineerden voor de titel waren Bibliotheek Veendam, AanZet in Barendrecht, Bibliotheek Sittard, Bibliotheek Bijlmerplein in Amsterdam en Bibliotheek Purmerend.

De jury gaf onder andere complimenten over de enorme metamorfose van het pand en het groot aantal bezoekers, waaronder veel studenten, die Stadkamer weten te vinden.

Publiek en vakjury
Er zijn in totaal 15.000 stemmen uitgebracht waarvan 31 procent naar Stadkamer zijn gegaan. De titel is een groot compliment voor de centrumvestiging die bijna een jaar geleden werd geopend door Prinses Laurentien. Er is veel gestemd, zowel via social media maar ook fysiek in de vestigingen waar een heuse stemcomputer was ingericht. Directeur Bestuurder Astrid Vrolijk de Mooij: ‘We zijn supertrots en ik wil alle Zwollenaren en relaties bedanken dat ze er mede voor hebben gezorgd dat Stadkamer, en daarmee Zwolle de titel heeft binnengehaald’.