Stadsfestival keert deze zomer terug in binnenstad

In het eerste weekend van september keert het Stadsfestival terug naar de binnenstad van Zwolle. Museum de Fundatie, Zwolse theaters, Hedon, Het Academiehuis, Stadkamer, ANNO en Fraterhuis hebben de handen ineen geslagen en komen met een divers programma van muziek, theater, beeldende kunst en dans. Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 september vinden er diverse voorstellingen  plaats op o.a. het Grote Kerkplein, de Blijmarkt en het Nijkerkbolwerk in Zwolle.

‘Na een jaar afwezigheid zijn we ontzettend blij dat we deze zomer een nieuw cultureel seizoen collectief met onze culturele partners kunnen aftrappen met het Stadsfestival’, aldus Rob Zuidema, directeur van Zwolse theaters. ‘Nu de vooruitzichten op het najaar steeds rooskleuriger zijn en er meer en meer maatregelen kunnen worden losgelaten, zitten we vol goede hoop hier iets heel moois van te kunnen maken.’

(tekst loopt door onder foto)

Stadsfestival Zwolle
Foto: Frank van Hienen

De samenwerking tussen de culturele organisaties komt o.a. tot uiting in diverse routes door de binnenstad waar bezoekers langs verschillende voorstellingen en panden worden geleid; een muziekprogramma in Nijkerkbolwerk; pop-up voorstellingen bij het festivalhart op het Grote Kerkplein; voorstellingen in Odeon en de opening van de nieuwe tentoonstellingen van Museum de Fundatie. Om de drempel voor bezoekers zo laag mogelijk te houden om iets nieuws te proberen is er een goede mix tussen gratis programma en kaartverkooop. Gezelligheid staat centraal dankzij de samenwerking met de HESZ en uiteenlopende foodtrucks op het terrein.

(tekst loopt door onder foto)

Stadsfestival Zwolle
Foto: Frank van Hienen

‘Het unieke karakter van het Stadsfestival moedigt bezoekers aan om nieuwsgierig te zijn naar kunstvormen buiten hun eigen comfortzone. Zo zien we muziekliefhebbers terug bij dansvoorstellingen en tentoonstellingen en vice versa’, vult Ralph Keuning aan, directeur van Museum de Fundatie.

De komende weken zal er invulling worden gegeven aan het programma. Kijk op www.stadsfestival.nl voor het meest actuele programma en kaartverkoop.

Back to top button