zaterdag , 2 december 2023

Stadsfestival Zwolle goed gevuld voor 3e editie

Van 3 t/m 7 september 2014 vindt de derde editie van het Stadsfestival plaats. Het Stadsfestival is een meerdaags festival vol muziek, dans en theater, dat zich afspeelt op en rond de stadsgrachten van de historische Hanzestad Zwolle, gelegen in de toeristische regio IJsseldelta. Een regio vol verrassingen met karakteristieke Hanzesteden, watersport en polderlandschap.

Eén van de hoogtepunten van het Stadsfestival is het Thorbeckegracht Concert op 6 september met Guido’s Orchestra, een spectaculaire vertoning op het water, mee te maken vanuit bootjes en vanaf de tribune op de kade.

FESTIVALHART EN PUESTOMARKT
Het Rodetorenplein is van 3 t/m 7 september het festivalhart; op deze locatie vindt de kaartverkoop plaats, is informatie te verkrijgen en kunt u iedere dag genieten van meerdere voorstellingen en concerten. Ook vertrekken vanaf hier de bootjes die u meenemen op ontdekkingstocht langs de grachten.
Het Festivalhart van het Stadsfestival is dit jaar geheel aangekleed in Mediterraanse stijl met heuse casitas (kleine huisjes) met minivoorstellingen van leuke, unieke en kleinschalige voorstellingen. Ook staan er op het Festivalhart puestos; mobiele ateliers met mobiele marktwaren als boeken, schilderijen, sieraden, lp’s en andere kunstnijverheid.

OP HET WATER
Op en om het water speelt het zich 5 dagen lang af, vol met muziek, theater, dans, opera en beeldende kunst. Bootjes varen af en aan, om u een unieke kijk te geven op de Zwolse Stadsgrachten. Kiest u voor het programma onderdeel ‘Op het water’, dan kiest u voor één van de vaarroutes, waar u o.a. langs de poorten van Zwolle vaart, een Hanzecruise tussen Kampen en Zwolle maakt of je mee kunt laten slepen in een theaterspektakel van De Jonge Honden.

LANGS DE KADE
Een aangespoelde walvis in de binnenstad van Zwolle, een voorstelling opdoemend tussen de bomen of een intiem concert in een achtertuin met uitzicht op het water: U ontdekt het allemaal met het programma ‘Langs de kade’!
Met onder andere voorstellingen van Theatergroep Gnaffel, Project: Walvis, Dominee Gremdaat, The Young Ones, Kameroperahuis, Theatergroep Draadloos, Grupo Revolver, UitDeKringloop, 33 1/3 collectieve, Vuur & Vlam Produkties, Rothko Chapel, Odd Pearls en BOT.

BEELDBUIS FILMFESTIVAL
Beeldbuis Festival voor korte film en beeldwerk biedt dit jaar weer een uitgebreid programma met onder andere buitenfilm, expo, installaties in de openbare ruimte en als klap op de vuurpijl ‘Clash of the Shorts’, de competitie voor korte film in Theater de Spiegel.

THORBECKEGRACHT
Klassiek, soul & funk of Sing Along, we hebben het allemaal op de Thorbeckegracht! Op vrijdag 5 september, zaterdag 6 september en zondag 7 september kunt u als afsluiter van de dag gratis concerten bijwonen op de Thorbeckegracht. Wilt u gegarandeerd een goede plek hebben, reserveer dan een plaatsje op één van de tribunes of nog beter: kom met uw eigen boot!
Guido’s Orchestra maakt van orkestmuziek een unieke, eigentijdse beleving.
De combinatie van een popband met een klassiek orkest leidt tot een zinderend samenspel, waar klassieke nummers worden omgetoverd tot bruisende popsongs en popmuziek in een klassiek jasje wordt gestoken.