Stadshagen krijgt compleet nieuw speeleiland

Stadshagen krijgt een nieuw speeleiland voor kinderen. Het zal ontstaan aan de Broderiestraat in Nieuw Frankhuis.

Het speeleiland wordt geheel omgeven door water en ontsloten via de Broderiestraat. Vanuit deze entree is er zicht over het eiland richting het water. Een tweede entree tot het eiland wordt gevormd door een evenwichtsparcours over het water.

Speelbulten
Op het eiland liggen twee speelbulten. De eerste bult is 80 centimeter hoog. Hier kan omheen worden gelopen naar de andere zijde van het eiland. De tweede bult is 100 centimeter hoog, hierover loopt een rolstoeltoegankelijk betonpad. Van deze bult kan worden afgeklommen via een stenen parcours. Een andere mogelijkheid is om de bult via het pad af te dalen. Hier kom je uit bij een strandje. Deze is georiƫnteerd op het zuiden en loopt met een zeer flauw talud, 1:16 het water in. Onder water loopt het talud heel langzaam af. Daarbij is een extra valbeveiliging onder water aangebracht.

Waterpomp
Om het eiland loopt een plasberm van 1,5 meter breed waar het water maximaal 40 centimeter diep is. Op het strandje staat een waterpomp met goten en watertafel. Vanaf dit punt loopt een betonnen ‘spoor’ door het zand. Deze vormt een speeluitdaging voor rolstoelers en is daarnaast ook een speelaanleiding voor kinderen. In het zand liggen boomstammen als klimuitdaging. Langs het zandvlak staan twee banken in de vorm van uitgezaagde boomstammen. Op de uiterste hoek van het speeleiland ligt een vissteigertje deze is ook toegankelijk voor rolstoelers.

[advpoll id=”54″ title=”Poll” width=”270″]

Zo ziet het er nu nog uit…
En zo moet het worden.

Back to top button