Stadshagen krijgt sauna, zwembaden en yogacentrum

Zwolle staat volop in de steigers. Er wordt flink gebouwd en de stad groeit snel uit naar 140.000 inwoners. Maar wat wordt er eigenlijk gebouwd? In een serie artikelen zullen we de toekomstcontouren van Zwolle schetsen. We trappen af met het unieke onthaastingscentrum dat in Stadshagen moet komen, aan de rand van de wijk en de Mastenbroekerpolder.

Het onthaastingscentrum biedt niet alleen wellness. De initiatiefnemers richten zich op zingeving (meditatie, yoga), uitrusten & beleven (sauna’s, zwembaden), doelgericht & actief (fitness, bootcamp) en gezondheid & medisch (fysio, acupunctuur). Zij zochten in eerste instantie een plek bij de Milligerplas, maar daar was onvoldoende ruimte. Die  is er wel aan de noordpunt van de Scholtensteeg, op de grens van Stadshagen en de Mastenbroekenpolder.

Zingeving
Wethouder Monique Schuttenbeld is enthousiast: ‘Met dit onthaastingscentrum krijgt Stadshagen een prachtige voorziening, die ook voor bezoekers van buiten de wijk interessant is. Daarmee wordt het hier nog fijner wonen en wordt deze wijk de komende jaren een nog volwaardiger en levendiger stadsdeel van Zwolle.’

Scholtensteeg
De gebouwen van het wellnesscentrum markeren straks de entree van de Scholtensteeg en zullen zichtbaar zijn, maar ingetogen, en op een goede manier in het landschap worden ingepast, met veel groen en natuurlijke materialen. 

Reacties

  1. Geweldig initiatief van Bart en Cynthia Collet, nu eigenaars van LotusZen. Werd tijd dat er in Zwolle weer eens een publiekstrekker komt zoals dit centrum. Zwolle staat een beetje stil, vooral als ook nog eens de IJsselhallen weggaan. Alvast heel veel succes toegewenst met de aanloop van de bouw

  2. En hoeveel gaat de W.O.Z. omhoog? Wie zal al die luxe plannetjes uit Zwolle betalen?

    1. Is toch weer jammer dat er mensen zijn die gelijk negatieve insteek hebben. Bekijk het eens van de positieve zijde Trudie maakt je leven stuk gemakkelijker en leuker.
      Positieve groet Marius

  3. Ben erg benieuwd hoe het gaat worden denk zeker aanwinst voor Zwolle en de wijk Stadshagen. Al enig idee waneer realisatie klaar moet zijn??

Back to top button