Stadshagen krijgt sauna, zwembaden en yogacentrum

Zwolle krijgt een onthaastingscentrum aan de rand van Stadshagen en de Mastenbroekerpolder. Het onthaastingscentrum biedt niet alleen wellness. De initiatiefnemers richten zich op zingeving (meditatie, yoga), uitrusten & beleven (sauna’s, zwembaden), doelgericht & actief (fitness, bootcamp) en gezondheid & medisch (fysio, acupunctuur). 

Zij zochten in eerste instantie een plek bij de Milligerplas, maar daar was onvoldoende ruimte. Die  is er wel aan de noordpunt van de Scholtensteeg, op de grens van Stadshagen en de Mastenbroekenpolder, op een plek die goed bereikbaar is, langs de Hasselterweg.

De plek waar het Onthaastingscentrum moet komen.

Zingeving
Wethouder Monique Schuttenbeld is enthousiast: ‘Met dit onthaastingscentrum krijgt Stadshagen een prachtige voorziening, die ook voor bezoekers van buiten de wijk interessant is. Daarmee wordt het hier nog fijner wonen en wordt deze wijk de komende jaren een nog volwaardiger en levendiger stadsdeel van Zwolle. Stadshagen kent nu vooral voorzieningen die gericht zijn op de wijk, zoals kinderopvang, gymzalen, winkels en scholen. Buiten sportaccommodaties heeft de wijk weinig vrijetijdsvoorzieningen die wijkoverstijgend zijn. Een onthaastingscentrum biedt niet alleen bewoners uit de wijk ontspanning, beleving en zingeving, het wordt een fijne plek in het groen voor bezoekers uit de wijdere omgeving.’

Scholtensteeg
De noordelijke kop van de Scholtensteeg is de grens van de bebouwing, zichtbaar vanaf de Hasselterweg en vanuit de Mastenbroekenpolder. De gebouwen van het wellnesscentrum markeren straks de entree van de Scholtensteeg en zullen zichtbaar zijn, maar ingetogen, en op een goede manier in het landschap worden ingepast, met veel groen en natuurlijke materialen.

Kijk hier voor het hele plan.

5 reacties

  1. En hoeveel gaat de W.O.Z. omhoog? Wie zal al die luxe plannetjes uit Zwolle betalen?

    • Doe niet zo zuur mens! Is toch een prima initiatief!

    • Is toch weer jammer dat er mensen zijn die gelijk negatieve insteek hebben. Bekijk het eens van de positieve zijde Trudie maakt je leven stuk gemakkelijker en leuker.
      Positieve groet Marius

  2. Ben erg benieuwd hoe het gaat worden denk zeker aanwinst voor Zwolle en de wijk Stadshagen. Al enig idee waneer realisatie klaar moet zijn??

  3. En wie zijn de initiatiefnemers?