Stadshagen moet make-over krijgen

Stadshagen moet de komende tien jaar een complete metamorfose ondergaan, blijkt uit onderzoek van de gemeente. Nieuwe supermarkten, restaurants, scholen en een Milligerplas vol met activiteiten staan allemaal op de planning.

De komende tien jaar moet Stadshagen tal van nieuwe voorzieningen krijgen die de wijk rijp maken voor de toekomst. Op tal van terreinen moet de wijk een make-over krijgen. Niettemin zijn de nieuwe voorzieningen ongeveer vijftig procent minder dan eerder was aangenomen, vooral door een veranderende marktsituatie wegens de economische crisis. De belangrijkste conclusies op een rij.

Onderwijs
Gezien de omvang en samenstelling van Stadshagen moet er de komende tien jaar een vestiging van Voortgezet Onderwijs of MBO-opleiding mogelijk zijn.

Supermarkt
Winkelcentrum Stadshagen is na ruim 10 jaar toe aan een volgende stap. Zo is er ruimte voor een extra supermarkt, maar ook voor een nieuw winkelcentrum op een andere plek in de wijk.

Milligerplas
De Milligerplas heeft alles in zich om een Unique Selling Point van Stadshagen te worden, schrijft het onderzoek. Zo zijn er plannen voor een nieuw horeca paviljoen. ‘De Milligerplas moet vergelijkbaar worden met de recreatieplas Bussloo bij Apeldoorn.’

Dierenweide
De huidige dierenweide wordt verrijkt met een plek waar kinderen avontuurlijk kunnen spelen met bijvoorbeeld tunnels, boomstammen, stapstenen in water, een waterspeelplaats en een burcht gebouwd van wilgentakken.

Eetgelegenheden
Ook moet de komende tien jaar het aantal cafetaria’s annex eet- en afhaalgelegenheden worden uitgebreid.

Kijk HIER voor het complete onderzoek naar Stadshagen.

Back to top button