zaterdag , 2 maart 2024
Stadshoeve

Stadshoeve haalt streefbedrag niet

Het is de Stadshoeve niet gelukt om via een crowdfundingsactie 100 duizend euro op te halen voor het project in Stadshagen. De teller stokt op 14.780 euro. De organisatie heeft nu 15 extra dagen aangevraagd om alsnog tot het streefbedrag te komen.

De Stadshoeve zou gaan om het grootste burgerparticipatieproject in de regio Zwolle. De complete operatie kost zo’n 700 duizend euro. De gemeente Zwolle heeft aangegeven om 450 duizend euro bij te leggen.

Duurzaam
Het bestuur van de stichting de Stadshoeve heeft de in 2013 geformuleerde wensen uit de wijk vertaald en vastgelegd in een uitvoeringsplan met als streefdatum: oplevering gemeenschapsgebouw de Stadshoeve medio juni 2016. Het streven is een duurzaam gebouw bouwen met “0” energie. Locatie is het groene hart van de wijk Stadshagen.

Theehuis
Onder hetzelfde dak worden vier functies samengebracht: boerderij, theehuis, educatie en ontmoeten. Op dezelfde locatie worden ook verschillende tuinen en avontuurlijk spelen aangebracht. Voor het realiseren van dit project is nog een geldbedrag nodig van 185.000 euro nodig. Eerder werden er al roze spaarvarkentjes bij winkeliers in Stadshagen neergezet om klanten aan te sporen om bij te dragen aan het project.

Wilt u doneren? Klik hier.

Stadshoeve