Stadstrand nog tot en met 2021 op Rodetorenplein

Het Stadstrand in Zwolle, dat sinds 2017 op het Rodetorenplein wordt geëxploiteerd, mag nog tot en met 2021 blijven. 

De vergunning is voor een periode van drie jaar verleend volgens de richtlijn voor pop-up horeca in de horecavisie. Met deze richtlijn wordt het mogelijke om tijdelijke concepten te faciliteren in onder meer de openbare ruimte. De initiatiefnemers hebben de gemeente nu gevraagd de vergunningstermijn te verlengen met nog eens twee jaar. 

Het college van b en w wil een zo aantrekkelijk  en gevarieerd mogelijk aanbod van horeca in de binnenstad. Het Stadsstrand past goed in deze ambitie. Het concept toont lef en speelsheid en het bedient ook de jongeren in de stad. Bezoekers van de binnenstad, maar ook lokale en landelijke media hebben veel waardering en interesse getoond voor het Stadsstrand. Het college ziet het Stadsstrand dan ook graag na 2019 terugkeren in Zwolle. 

De horecavisie maakt pop-up horeca in twee varianten mogelijk: drie en vijf jaar. In overleg met de partijen was eerder overeengekomen het Stadsstrand voor drie jaar te faciliteren. Nu het een succes is, biedt de horecavisie de mogelijkheid het strand 2 jaar langer te faciliteren. Daarom is ingegaan op het verzoek van de initiatiefnemers en is de vergunning verlengd tot en met 2021. 

Back to top button