Stadswandeling vertelt verhaal over Zwolle in WOII

Stadsrondleidingen Zwolle heeft een unieke rondleiding ontwikkeld in opdracht van Historisch Centrum Overijssel. De stadsgids neemt u mee voor een stadswandeling of een fietstocht en vertelt het verhaal van Zwolle in de Tweede Wereldoorlog. U komt langs plekken in de stad die een belangrijke rol hebben gespeeld voor, tijdens of na de bezetting.

Vol ongeloof keken de Zwollenaren naar de Duitse soldaten die op vrijdag 10 mei 1940 de stad met hun voertuigen binnenreden. Bijna vijf jaar later was de vreugde groot toen Canadese Infanteristen Zwolle op 14 april 1945 bevrijdden. De stad betreurde ruim achthonderd oorlogsdoden, waaronder bijna vijfhonderd joodse Zwollenaren. Ga nu op stap met een gids en ontdek de verhalen over de oorlog in Zwolle.

Aanmelden
Elke zondag (t/m 2 juni) kunt u op inschrijving meewandelen. De wandeling duurt 1,5 tot 2 uur, de fietstocht duurt 2,5 uur. Meld u aan voor de unieke wandeling en/of fietstocht op  www.zwollemetgids.nl

Om 11.00 uur op zondag 14 april is de publiekspremière van zowel de wandeling als de fietstocht.  Meld u aan via www.zwollemetgids.nl of stadswandelingenzwolle@outlook.com.

Back to top button