Startersbeurs voor jongeren in Zwolle

De gemeente Zwolle heeft besloten een Startersbeurs beschikbaar te stellen voor jongeren uit de gemeente Zwolle. De Startersbeurs is beschikbaar voor jongeren in de leeftijd van 18 t/m 26 jaar die een startkwalificatie hebben (minimaal opleidingsniveau MBO niveau 2 of HAVO/VWO).

Voor jongeren zonder werkervaring is het moeilijk om een baan te vinden. Aan de andere kant maakt de huidige economische situatie het voor werkgevers moeilijk om gemotiveerde jongere medewerkers binnen te halen. Voor deze jongeren en werkgevers biedt de Startersbeurs een oplossing.

Met de Startersbeurs kunnen starters op de arbeidsmarkt gedurende zes maanden, 32 uur per week, werkervaring opdoen in het bedrijfsleven en zodoende hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten en verbeteren. In deze periode ontwikkelen zij competenties en vaardigheden die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt én die aansluiten bij het opleidingsniveau. De starter ontvangt van de werkgever een tegemoetkoming van minimaal 500 euro per maand. De werkgever ontvangt van de gemeente waar de starter woonachtig is een tegemoetkoming in de begeleidingskosten. De voorwaarden van de gemeente waar de starter woonachtig is zijn leidend voor zowel starter als leerbedrijf.

Meer informatie bij: https://startersbeurs.nu/regio-zwolle

Back to top button