Stationsplein gaat op slot voor gemotoriseerd vervoer

Met ingang van donderdag 16 mei 2019 wordt het Stationsplein in Zwolle voor een langere periode afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Tijdens de bouw van de ondergrondse fietsenstalling en de herinrichting van het Stationsplein is het gehele Stationsplein werkterrein. Voor voetgangers en fietsers blijft het station goed bereikbaar. Het autoverkeer ondervindt hinder van de afsluiting en wordt via de buitenring van Zwolle en de A28 omgeleid. Verkeersregelaars begeleiden in de eerste periode het verkeer ter plaatse. 

Westerlaan, Oosterlaan en Terborchstraat
De Westerlaan, Oosterlaan en de Terborchstraat zijn vanaf donderdag 16 mei 2019 doodlopende straten: het Stationsplein is niet per auto bereikbaar. Tijdens de afsluiting van het Stationsplein mogen vrachtwagens langer dan 12 meter vanaf de Burgemeester Van Roijensingel niet meer de Stationsweg in rijden. De Westerlaan blijft vanaf de Stationsweg bereikbaar. Voor auto’s geldt hier eenrichtingsverkeer. Gedurende de werkzaamheden is in de Terborchstraat tweerichtingsverkeer toegestaan. 

Van Karnebeektunnel open vanaf Assendorp
De Van Karnebeektunnel is tijdens de bouwwerkzaamheden tijdelijk opengesteld als eenrichtingsverkeer voor auto’s vanaf Assendorp die richting de A28 of Zwolle Zuid rijden. 

Omleidings- en adviesroutes
Het verkeer op de A28 afrit Zuid en de Spoolderbergweg dat richting Assendorp wil rijden, wordt omgeleid via de IJsselallee en de Marsweg. Het verkeer op de IJsselallee ter hoogte van de wijk Hanzeland en de Spoolderbergweg dat richting het centrum wil rijden, wordt omgeleid via de A28 afrit Centrum en de Katerdijk. Het verkeer op de A28 ter hoogte van de IJsselbrug richting het centrum wordt omgeleid via de A28 afrit Centrum en de Katerdijk. Het verkeer op de Hasselterweg nabij de Blaloweg richting het centrum wordt omgeleid via de Katerdijk. Het verkeer op de A28 dat richting Assendorp wil rijden, wordt geadviseerd te rijden via de A28 afrit Noord, de Ceintuurbaan en Leo Majorlaan. 

Werkzaamheden 
De komende maand werkt aannemer Boskalis Nederland onder andere verder aan: het vervangen van riolering op diverse plaatsen op het werkterrein, opbreken van de betonverhadering op het Stationsplein en verwijderen van kabels en leidingen.

Back to top button