Stationsplein wordt wekenlang bouwput

Op maandag 2 december begint Boskalis Nederland met de graafwerkzaamheden voor de bouwkuip van de nieuwe ondergrondse fietsenstalling op het Stationsplein.

De aannemer voert vanaf donderdag 5 december de grond af met vrachtwagens. De transporten vinden plaats tussen 07:00 en 19:00 uur. Het werk aan de bouwkuip wordt uitgevoerd tot en met 21 december 2019. De aannemer neemt maatregelen om hinder door het werk voor de omgeving te beperken.

De afgelopen tijd is Boskalis Nederland op het Stationsplein bezig geweest met het aanbrengen van de CSM-wanden en de speciale gellaag om de bouwkuip af te sluiten voor het grondwater. Nu deze werkzaamheden bijna afgerond zijn, begint de aannemer met het afgraven van de bodem zodat de bouwkuip ontstaat.

Graafwerkzaamheden
De graafwerkzaamheden starten op maandag 2 december. De aannemer begint te graven aan de zijde van de Oosterlaan. Voor de graafwerkzaamheden worden de dunne slagen eerst handmatig verwijderd. De dunne slagen werden eerder in de bodem aangebracht voor het injecteren van de gellaag. De grond wordt binnen de bouwhekken opgeslagen om vervolgens op vrachtwagens te laden en af te voeren. Afhankelijk van de snelheid waarmee de slangen verwijderd kunnen worden bestaat de mogelijkheid dat Boskalis tot 23.00 uur gaat werken. Dit is dan enkel een graafmachine die binnen de bouwhekken werkt. De activiteit brengt niet tot nauwelijks geluidshinder met zich mee. Ter hoogte van de Terborchstraat en Oosterlaan brengt de aannemer geluidsabsorberende doeken aan op de hekken om de hoeveelheid geluid die de woningen bereikt op de Terborchstraat en Oosterlaan te verminderen.

Transporten
De transporten vinden plaats tussen 07:00 en 19:00 uur. Circa acht vrachtwagens per uur rijden van en naar de ingang van het werkterrein. De route die gereden wordt is de A28 – Blaloweg – Rieteweg – Westerlaan. Bij de IJsselhallen heeft de aannemer een bufferterrein voor de vrachtwagens, zodat ze niet allemaal tegelijk in de Westerlaan staan te wachten om ingeladen te worden. Via een speciaal voor het werk aangelegde brug in het bouwterrein kan het bouwverkeer binnen de bouwhekken keren. Op de Westerlaan staan bij de ingang van het werkterrein twee verkeersregelaars om het in- en uitrijden van de vrachtwagens veilig te laten verlopen. Ook staan ter hoogte van de Parkschool verkeersregelaars tijdens het in- en uitgaan van de school.

Back to top button