Steeds meer kinderen in ziekenhuis door omicron

In het buitenland zijn er steeds meer zorgen nu blijkt dat kinderen vaker in het ziekenhuis belanden met de omicron-variant.

In het Verenigd Koninkrijk werden de laatste zeven dagen 857 kinderen in het ziekenhuis opgenomen met COVID-19, het hoogste aantal sinds de uitbraak van de coronapandemie. Bijna tweederde van de opgenomen kinderen was tussen de 0 en 5 jaar.

‘Besmetting op school is zeer riskant’
De Nederlandse hoogleraar uitbraken van infectieziekten Chantal Bleeker-Rovers, als expert verbonden aan het Outreak Management Team (OMT), zegt dat Duitsland alvast voorsorteert op de hoge besmettingscijfers onder kinderen in Engeland. ‘Vanwege de sterke toename van ziekenhuisopnames bij kinderen in Engeland wordt in Duitsland bij het openen van de scholen het belang van mondneusmasker (niet alleen in de gang) en regelmatig testen (daar op school en vaak met PCR) benadrukt.’ De Duitse minister van Volksgezondheid, Karl Lauterbach maakt zich ook zorgen. ‘De vaccinatiegraad voor kinderen is te laag. Een besmetting in scholen zou zeer riskant zijn.’

Back to top button