Steeds meer meldingen van hondenoverlast in Zwolle

De gemeente geeft aan dat ze de laatste tijd meer meldingen krijgt over hondenoverlast in Zwolle. Ze wil hondenbezitters erop attenderen dat honden van 1 april tot 1 oktober niet welkom zijn bij de Zwolse recreatieplassen (Milligerplas, Agnietenplas en Wijthmenerplas).

Zwolle brengt de regels rondom hondenbezit opnieuw onder de aandacht via haar social mediakanalen. De regels luiden als volgt:

 • Aanlijnplicht: binnen de bebouwde kom en buiten de hondenlosloopterreinen moeten honden aangelijnd zijn. Dit moet als u de hond lopend uitlaten, maar ook als de hond naast de fiets loopt.
 • Opruimplicht: binnen de bebouwde kom moeten hondenbezitters zelf de poep van hun hond opruimen. De enige plekken waar dit niet hoeft, zijn hondenlosloopterreinen en groenstroken met bosjes.
 • Hier zijn honden niet welkom:
  • Alle kinderspeelplaatsen (zoals speelweides, trapveldjes en zandbakken).
  • De voetgangersgebieden in de binnenstad en in de winkelcentrums. Deze regel geldt niet voor bewoners van deze gebieden. Zij kunnen hier met hun hond aangelijnd lopen, maar moeten er wel voor zorgen dat hondenpoep opgeruimd wordt. Ook geldt de regel niet voor eigenaren of houders van een (blinde)geleidehond of een hond met een opsporingstaak.

Een reactie

 1. Wanneer wordt er wat aan de katten gedaan dan?
  Mijn hondjes lopen nooit los en doen hun behoefte altijd in hoog gras waar je niet bij kunt komen met zakjes.
  Maar dan de katten drollen tot in mijn tuin/speeltuintjes, zeg ik er wat van dan krijg ik van eigenaars te horen betegel je tuin maar. dus doe daar eens wat, aan die keutels zijn vaak groter dan die van mijn hondjes.
  riem plicht is ook voor deze dieren een hele goeie optie.

Back to top button