Steeds meer plannen voor een lock-out lekken uit

Er lekt steeds meer nieuws uit over hoe het kabinet stapsgewijs uit de intelligente lockdown wil komen. Ook wordt er verwacht dat de komst van een vaccin minstens anderhalf jaar gaat duren.

Het nieuws moet woensdag naar buiten worden gebracht na crisisberaad in het kabinet. Dan zal premier Mark Rutte de toekomstplannen voor Nederland ontvouwen. Zeker lijkt te zijn dat de intelligente lockdown zoals Nederland die nu kent versoepeld zal worden. De afgelopen dag lekten er al veel van die plannen uit in de media.

Kappers volgende week open
De Telegraaf meldt dat kappers en andere contactberoepen volgende week wellicht open zouden kunnen. Het dragen van een mondkapje is dan niet verplicht, maar het mag wel. ‘De bal ligt ergens in het midden’, zegt een Haagse bron tegen de krant. Ook zal er dan waarschijnlijk een standpunten worden ingenomen over het dragen van mondkapjes voor de burgers.

Vaccin
Het kabinet zou naar verluidt niet verwachten dat er binnen anderhalf jaar een vaccin is tegen het coronavirus. Daardoor zullen in de tussentijd mondjesmaat meer vrijheden worden gegeven, mits Nederland zich aan de afgesproken regels houdt.

Er zou volgens het AD ook ‘heel concreet’ gesproken zijn over de opening van de terrassen per 1 juni.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Hoe beleven Zwollenaren deze periode en hoe kijken zij naar de toekomst? Doe hier mee met onze enquĂȘte.[/box]

Back to top button