Dodelijke steekpartij winkelcentrum Aa-landen

Er heeft vanavond (dinsdag) een steekpartij plaatsgehad in het winkelcentrum aan de Dobbe in de Aa-landen. Ook burgemeester Henk Jan Meijer was inmiddels ter plekke.

Er zijn twee personen met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Voor het winkelcentrum stonden vier ambulances. Het is niet bekend hoe ernstig de verwondingen zijn, maar omstanders ter plekke melden van een zéér serieuze situatie. Een man werd door omstanders aangehouden en overdragen aan de politie.

UPDATE: Een van de slachtoffers is inmiddels overleden

De steekpartij had plaats in de Jumbo. Het is niet duidelijk wat er zich precies heeft voorgedaan, maar de verdachte verwondde de slachtoffers in de supermarkt met een steekwapen. Wat hier achter zit en of de verdachte en slachtoffers elkaar kenden, wordt onderzocht.

Behalve dat er technisch sporenonderzoek wordt verricht en getuigenverklaringen worden opgenomen, wordt ook zorg verleend aan klanten en medewerkers door onder meer Slachtofferhulp Nederland. De twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht en worden daar verzorgd; over hun toestand kan op dit moment niets worden meegedeeld.

Burgemeester Henk Jan Meijer is kort na het voorval in de supermarkt geweest om zich op de hoogte te stellen van de situatie en om het personeel en de aanwezige klanten zo goed als mogelijk tot steun te zijn. Meijer spreekt van ‘een afschuwelijke situatie’. Op basis van zijn eerste indrukken geeft de Zwolse burgemeester aan diep medeleven te voelen voor de slachtoffers en getuigen van het drama.

 

Back to top button